Uutiset 2015




Tanssi-pentue 13 vuotta
Paljon onnea Emmalle (B. Flamenco), joka viettää syntymäpäiväänsä 28.11.2015. Emma on pentueestaan viimeinen, joka vielä tassuttelee täällä maan päällä.



Onnista Koirakerho Sopun Vepe avo-koira 2015
Onni (B. Pineapple) sai 26.11.2015 Koirakerho Sopun palkinnon, joka jaettiin vuonna 2015 parhaiten menestyneelle vepen avo-luokassa kilpailleelle koiralle.



NOME-B 11.10.2015 Kemiönsaari
Mango (B. Mango):
ALO 0
- tuomari Petri Tuominen, ohjaaja Arja Suomi

Arja ja Mango starttasivat ensimmäistä kertaa alokasluokassa saaden hyvää kokemusta tulevaisuutta varten, vaikka palkintosijaa ei tällä kertaa tullutkaan.




NOME-B 10.10.2015 Kemiönsaari
Sylvi (B. Kiwi):
ALO 0
- tuomari Petri Tuominen, ohjaaja Anne Rannikko

Anne ja Sylvi ovat treenanneet ahkerasti, mutta tänään koira keksi valitettavasti temppuja, jotka johtivat kokeen keskeyttämiseen.




Uusi perheenjäsen
Vuoden suunnittelun ja odotuksen jälkeen nelijalkaisten tassuttelijoiden laumamme kasvoi keltaisella Tarmo-pennulla (Do Day's Neville), jonka haimme 09.10.2015 Korpilahdelta kotiimme. Toivotamme pikkumiehen lämpimästi tervetulleeksi luoksemme! Kiitos Miljalle ja Jussille tästä ihanasta pienestä pojasta!



Luonnetesti 03.10.2015 Kaarina
Sylvi (B. Kiwi):
+186 pistettä
- tuomarit Jorma Lankinen & Sirpa Heilä, ohjaaja Anne Rannikko



Ryhmänäyttely 20.09.2015 Hyvinkää
Onni (B. Pineapple):
KÄY/ERI-2
- tuomari Børge Espeland, Norja

4 years old. Masculine head, lovely expression, strong muzzle. Would like more raise and length of neck. Good body. Would like more angulation in front. Strong loin, good tailset. Strong bone and feet. Moves typically with good drive.

Tuomarin tiukka linja yllätti, joten olimme hyvin iloisia Onnin palkintosijasta.




VEPE 12.09.2015 Salo
Onni (B. Pineapple):
AVO - (ohjaaja keskeytti)
- tuomari Monica Lindroos, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Kauden viimeisessä kokeessa kaikki meni pieleen jo ensimmäisessä osiossa, jossa Onni touhusi omiaan ja samalla nollasi tehtävän. Ohjaaja keskeytti kokeen, koska ei halunnut antaa koiralle uutta tilaisuutta pelleilyyn ja tottelemattomuuteen.




Eetu 28.11.2002 - 07.09.2015
Rakkaan koiravanhuksemme Eetun (B. Rumba) maallinen taival päättyi tänään ja uskollinen ystävämme pääsi ansaitsemaansa lepoon. Isoäiti Alma, äiti Frida ja kaikki sisarukset olivat Eetua vastassa rajan tuolla puolen.

Eetu oli ensimmäinen uroksemme, jonka jätimme itsellemme kolmen nartun jatkoksi. Moni ihmetteli päätöstämme ja ennusti meille vaikeuksia. Hetkeäkään emme ole katuneet, sillä Eetu osoittautui kivaksi pojaksi, joka sopeutui ongelmitta pahnanpohjimmaisena laumaan tyttöjen kanssa. Eetun jälkeen meille onkin tullut vain uroksia.

Kiltti ja lempeä Eetu suhtautui aina ystävällisesti toisiin koiriin ja ihmisiin. Omalla hiljaisella ja vaatimattomalla olemuksellaan hyväntahtoinen herrasmies voitti kaikkien kiintymyksen. Moni vannoutunut narttupennun varaaja muutti Eetun tavattuaan mielensä ja ilmoittikin haluavansa uroksen.

Eetulla oli hyvä ja onnellinen elämä. Menestystä tuli näyttelyjen lisäksi useissa harrastuslajeissa, joissa koira saavutti hienoja tuloksia ja monia valionarvoja. Olimme ylpeitä ja kiitollisia upeasta koirastamme.

Eetulla jo nuorena todettu kyynärpään nivelrikko eteni hiljalleen koiran ikääntyessä, mutta ennaltaehkäisevät toimenpiteet, hoidot ja lääkitykset auttoivat. Arkielämä sujui, kunnes tilanne lyhyessä ajassa nopeasti huononi. Tiesimme, että oli tullut aika tehdä viimeinen palvelus ystävällemme. Lähtiessään Eetu jätti jälkeensä aukon, jota kukaan ei pysty täyttämään. Meillä on Eetua niin kovin ikävä.

Kiitos rakas Eetu yhteisistä vuosista, jotka saimme jakaa kanssasi. Elät tuhansissa muistoissa, jotka olemme kätkeneet sydämiimme. Jonakin päivänä tapaamme jälleen.




Merenneito-pentue 8 vuotta
Onnea syntymäpäivän johdosta 05.09.2015!



VEPE 30.08.2015 Parainen
Onni (B. Pineapple):
AVO 3, 75 pistettä
- tuomari Kim Granholm, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Vepeilimme Airistolla hienossa säässä ja hyvissä koeolosuhteissa. Ohjaajan harmiksi Onni kieltäytyi tälläkin kertaa viennistä, muista osioista saimme täydet pisteet.




VEPE 23.08.2015 Salo
Onni (B. Pineapple):
AVO 3, 72 pistettä, 3. sija
- tuomari Monica Lindroos, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Vienti ei tänään kiinnostanut Onnia.




VEPE 22.08.2015 Salo
Onni (B. Pineapple):
AVO 1, 93 pistettä, 2. sija
- tuomari Kim Granholm, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onni piti ohjaajaa ja koetta seuraavaa yleisöä jännityksessä keksimällä joka osiossa omia sovelluksia.




Lintu-pentue 7 vuotta
Paljon onnea pentuesisaruksille syntymäpäivän johdosta 21.08.2015!



Ryhmänäyttely 15.08.2015 Raisio
Onni (B. Pineapple):
KÄY/ERI-2
- tuomari Linda Volarikova, Slovakia

Excellent bones. Good head proportions. A bit light in the eye. Could have a bit more neck. Quite straight in front. Sufficient behind. Should have stronger hindquarters. Correct topline and tailset. Excellent tail shape and action.




MEJÄ 09.08.2015 Loimaa, Virttaa
Sylvi (B. Kiwi):
VOI 3, 21 pistettä
- tuomari Marko Saarni, ohjaaja Anne Rannikko



Ryhmänäyttely 09.08.2015 Hyvinkää
Onni (B. Pineapple):
KÄY/ERI-1, SA, PU-3, V-SERT
- tuomari Esko Nummijärvi

Rotutyyppi erinomainen. Mittasuhteiltaan oikea. Vankkaluustoinen. Hyvin näyttävä uros. Oikeamuotoinen pää, lyhyt kaula. Hyvä selkä ja häntä. Hyvä rintakehä. Hyvä karvapeite. Liikkuu hyvin.

Onni käväisi pitkän tauon jälkeen kehässä hienoin tuloksin. Tuomari kertoi tuttuun tyyliinsä ääneen arvostelut perusteluineen, mikä on erinomainen tapa, jonka toivoisi olevan käytössä laajemminkin. Tuomari huomioi myös koirien ravitsemustilan pudottaen tuhdissa kunnossa olevien koirien palkintosijaa.

Näyttely oli hyvin järjestetty ja henkilökunta ystävällistä. Myös kehä pyöri sujuvasti ripeän tuomarin sekä asiansa osaavien kehätoimitsijoiden ansiosta. Kiitos!




VEPE 02.08.2015 Salo
Onni (B. Pineapple):
AVO 1, 97 pistettä, 1. sija
- tuomari Monica Lindroos, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onni debytoi avo-luokassa ja selvisi hienosti kokeesta, jossa tänään oli ylimääräisiä haasteita ja yllätyksiä!




MEJÄ 26.07.2015 Muurla
Sylvi (B. Kiwi):
VOI 1, 40 pistettä
- tuomari Marko Saarni, ohjaaja Anne Rannikko



Elsa 14 vuotta
Koiralaumamme vanhin, ihana mummokoira Elsa (B. One And Only), juhlii syntymäpäiväänsä 12.07.2015!

Ystävällinen ja iloinen Elsa on hyväkuntoinen ja virkeä koiravanhus, jonka vointi on edelleen erinomainen. Mummo nauttii rauhallisista kävely- ja metsälenkeistä, jolloin voi välillä pysähtyä nuuskuttelemaan mielenkiintoisia hajuja. Ruokailuhetket kuuluvat aina päivän kohokohtiin. Paljon onnea Elsalle!




MEJÄ 08.07.2015 Sauvo
Sylvi (B. Kiwi):
VOI 0
- tuomari Marko Aaltonen, ohjaaja Anne Rannikko

Koirakko starttasi ensimmäistä kertaa voittajaluokassa saaden hyvää kokemusta tulevaisuutta varten.




Kaikkien rotujen näyttely 04.07.2015 Tuusula
Mango (B. Mango):
AVO/ERI
- tuomari Marja Kosonen



TOKO 28.06.2015 Huittinen
Onni (B. Pineapple):
EVL 0, 188 pistettä
- tuomari Juha Kurtti, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Ruutu ja ohjattu nouto menivät taas nollille, muissakin osioissa löytyi sanomista. Takana oli jälleen yksi pieleen mennyt koe ja pettynyt ohjaaja.

Onnin kokeet ovat sujuneet huonosti, vaikka olemme panostaneet harjoitteluun ja ongelmakohtien hiomiseen. Onnistuneiden treenien perusteella olemme lähteneet positiivisin ja iloisin mielin kokeisiin näyttääksemme osaamisemme. Kokeissa Onnin vire on kuitenkin nopeasti hiipunut ja tilalle on tullut epävarmuus sekä huono keskittyminen. Tulokset ovat olleet sen mukaiset.

Kotimatkan aikana vahvistui jo useita kertoja mielessä käynyt ajatus tokoilun lopettamisesta Onnin kanssa. Ei tunnu enää mielekkäältä panna aikaa, vaivaa ja rahaa harrastukseen, kun toivottuja tuloksia ei saada. Onnilla on heinäkuussa vielä paikka kahteen kokeeseen, mutta perumme osallistumisemme. Tavoitteena ollut TVA-titteli voidaan myös unohtaa.




Verneri 28.11.2002 - 17.06.2015
Suru-uutinen Norolasta kertoi Vernerin (B. Boogie-Woogie) maallisen taipaleen päättyneen. Kasvaimet väsyttivät 12-vuotiaan Vernerin ja oli tullut aika päästää uskollinen ystävä lepoon. Lämmin osanottomme Puolakan perheelle.



VEPE 13.06.2015 Salo
Onni (B. Pineapple):
ALO 1, 97 pistettä => kilpailuoikeus AVO-luokkaan, 2. sija
- tuomari Monica Lindroos, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén, apuohjaaja Kim Lindén

Vepen koekausi käynnistyi Onnin osalta hienosti!




TOKO 11.06.2015 Masku
Onni (B. Pineapple):
EVL 2, 227,5 pistettä, 2. sija
- tuomari Ilkka Stén, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Ruutu ja ohjattu nouto menivät nollille, vaikka treeneissä Onni suoriutuu osioista moitteettomasti. Muuten koira työskenteli hyvin ja kokeesta jäi positiivinen mieli.




Ryhmänäyttely 07.06.2015 Mynämäki
Mango (B. Mango):
AVO/EH
- tuomari Axel Komorowski, Saksa



Luonnetesti 03.06.2015 Hyvinkää
Onni (B. Pineapple):
+127 pistettä
- tuomarit Tarja Matsuoi & Leena Turunen, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén



TOKO 27.05.2015 Uusikaupunki
Ruuti (B. Papaya):
AVO 1, 177 pistettä => kilpailuoikeus VOI-luokkaan
- tuomari Ilkka Stén, ohjaaja Elina Säteri

Onnea hienosta tuloksesta!




MEJÄ 24.05.2015 Karvia
Sylvi (B. Kiwi):
AVO 1, 48 pistettä => kilpailuoikeus VOI-luokkaan, 2. sija
- tuomari Aila Hauskamaa, ohjaaja Anne Rannikko

Sylvi käytti tänäänkin hienosti nenäänsä!




TOKO 23.05.2015 Inkoo
Onni (B. Pineapple):
EVL 0, 190 pistettä
- tuomari Harri Laisi, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onni osaa liikkeet, suorittaa treeneissä tehtävät hyvin ja on innostunut työskentelystä, joten meillä piti olla kaikki edellytykset hyvään tulokseen. Ohjaaja ei jännittänyt ja sai koiran mukavasti viriteltyä sekä hyvään kontaktiin ennen omaa vuoroamme. Yksilösuorituksissa tunnelma kuitenkin lässähti eikä Onni keskittynyt tehtäviin, mikä näkyi virheinä ja huonoina suorituksina. Kehästä poistuttuamme koira juoksi innoissaan kohti autossa odottavaa palkkaa, mutta herkut jäivät saamatta surkean esityksen vuoksi.

Täytyy jälleen kerran pohtia tilannetta uudelleen, sillä tällaiset koekokemukset syövät ohjaajan motivaatiota. Mitä pitäisi jatkossa tehdä ja mihin puuttua? Treenaammeko liikaa vai liian vähän? Onko koiran palkkaus kunnossa vai ei? Avoimia kysymyksiä on paljon. Tilannetta ei helpota, että kokeisiin on vaikeaa mahtua mukaan ja koematkat aikaisine ylösnousuineen ja pitkine ajomatkoineen alkavat tuntua rasittavilta mahdollisen yöpymisen aiheuttamista lisäkustannuksista puhumattakaan. Tokon uudet koesäännöt astuvat voimaan 1.8.2015, mikä tuo lisää paineita. Tällä hetkellä tuntuukin, että sääntöuudistuksen myötä toko saa meidän osaltamme todennäköisesti jäädä.




NOME-B 17.05.2015 Nousiainen
Sylvi (B. Kiwi):
ALO 3
- tuomari Ossi Kähärä, ohjaaja Anne Rannikko

Puutteet ohjattavuudessa ja riistan käsittelyssä pudottivat tänään palkintosijaa. Tuomarin mukaan Sylvi on erittäin työhaluinen koira!




NOU 16.05.2015 Nousiainen
Mango (B. Mango):
NOU 1
- tuomari Ossi Kähärä, ohjaaja Arja Suomi

Paljon onnea taipumuskokeen läpäisemisestä!




TOKO 14.05.2015 Kaarina
Onni (B. Pineapple):
EVL 0, 157 pistettä
- tuomari Ilkka Stén, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Ruuti (B. Papaya):
AVO 3, 139 pistettä
- tuomari Ilkka Stén, ohjaaja Elina Säteri

Onni starttasi ensimmäistä kertaa erikoisvoittajaluokassa Auran Nuuskujen järjestämässä kokeessa. Kentällä oli sateen jäljiltä isoja vesilammikoita ja liikkeenohjaajan kuviot menivät kokonaan uusiksi. Koepaikka osoittautui muutenkin haasteelliseksi, sillä lähistöllä pomppi rusakoita ja kentän vieressä olevalla kävelytiellä liikkui pyöräilijöiden lisäksi koiria ja ihmisiä, jotka pysähtyivät aivan kehän viereen ihmettelemään tilannetta. Kesken kokeen kehään juoksi irtioleva koira ja paikallaolon aikana pari lasta oli tulossa skeittailemaan.

Onnin luokka alkoi ryhmäliikkeillä. Liikkuri ohjasi juuri viimeistä koirakkoa paikalleen, kun vasemmalla puolellamme oleva meille täysin vieras labradoriuros äkkiarvaamatta hyökkäsi vieressäni rauhallisesti istuvan Onnin kimppuun. Seurasi kaaos ja muut ohjaajat vetivät kiireesti omia koiriaan kauemmaksi. Tilanne oli painajaismainen ja pelkäsin Onnin hengen puolesta, vaikka Onni urheasti puolustautuikin itseään paljon suurempaa urosta vastaan. Onneksi hyökännyt koira saatiin nopeasti irroitettua Onnin kimpusta ja tuomarin ilmoitettua punaisesta kortista koira suljettiin kokeesta aggressiivisen käytöksen vuoksi. Tutkin kehässä hätäisesti Onnin, mutta en huomannut verta vuotavia haavoja. Tuomarin esityksestä pidettiin pieni tauko, ryhmäliikkeet siirrettiin viimeiseksi ja koe aloitettiin yksilösuorituksilla. Onnin työskentelyssä oli runsaasti toivomisen varaa, mutta ohjaaja oli tyytyväinen kokonaistilanne huomioiden. Ikävä hyökkäys ei vaikuttanut tuottaneen Onnille henkisiä traumoja.

Hyökänneen koira ohjaaja (joka oli myös omistaja) pyysi anteeksi, kun välikohtauksen jälkeen tulimme pois kehästä odottamaan omaa suoritusvuoroamme. Siinä kaikki sitten olikin, ohjaaja ilmeisesti katsoi asian kuitatuksi ja loppuun käsitellyksi. Yksilösuoritustemme jälkeen etsin autoonsa linnoittautuneen ohjaajan keskustellakseni tapahtuneesta hänen kanssaan. Hän ei vaivautunut kysymään Onnille kahakassa mahdollisesti syntyneistä vammoista ja ottaessani asian esille mahdollisten myöhemmin ilmenevien seurausten vuoksi ohjaaja totesi labradorin paksun nahkan kyllä kestävän pienet puremat. Ohjaaja ei myöskään oma-aloitteisesti antanut yhteystietojaan vaan minun täytyi ne erikseen pyytää. Oli surullista todeta kyseisen henkilön täydellinen välinpitämättömyys ja piittaamattomuus tapahtuneen suhteen.

Koetta seuranneelle viikolla päädyin saamieni vinkkien perusteella lukemaan hyökänneen koiran ohjaajan/omistajan blogia. Tyrmistyin. Omistaja kertoo avoimesti koiransa urosaggressiivisuudesta, erityisesti koira vihaa labradoriuroksia. Blogin mukaan koira on aikaisemminkin useita kertoja käynyt treenitilanteissa toisten koirien kimppuun. Toko-kokeen paikallaoloissa koira oli nyt ensimmäistä kertaa sijoitettu kahden uroksen väliin ja ohjaaja kirjoittaa jo etukäteen jännittäneensä tilannetta. Kuitenkin ohjaaja otti tietoisen riskin tuomalla kehään aggressiivisen koiransa. Uhriksi joutui kiltti Onni.

Pöyristyttävää oli myös lukea ohjaajan perätön väite Onnin provosoivasta käytöksestä, mutta ei liene yllätys, ettei kukaan muu väitettä allekirjoittanut. On raukkamaista ja ala-arvoista ruveta vierittämään syytä hyökkäyksen kohteeksi joutuneen viattoman osapuolen kontolle vain koska kädetön ohjaaja ei kykene hallitsemaan aggressiivista koiraansa saati kantamaan vastuuta koiransa tekemisistä.

Myöhemmin selvisi lisäksi, ettei hyökänneestä koirasta ollut täytetty "Ilmoitus koiran vihaisesta käyttäytymisestä" -lomaketta, vaikka tuomari sulki koiran kokeesta aggressiivisen käytöksen vuoksi. Suomen Kennelliiton mukaan em. ilmoituksen tarkoituksena on, että vihaisesti käyttäytyvän koiran osallistuminen näyttelyihin, kokeisiin, kilpailuihin tai muihin tapahtumiin voidaan kieltää muiden osallistujien turvaamiseksi. Jatkossa informoin itse kennelliittoa asiasta.




TOKO 09.05.2015 Kirkkonummi
Onni (B. Pineapple):
VOI 1, 267 pistettä => kilpailuoikeus EVL-luokkaan, 1. sija
- tuomari Ilkka Stén, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onnin voittajaluokan kokeet ovat sujuneet vaihtelevasti ja koira on nollannut liikkeitä, jotka treenien perusteella kyllä osaa. Ohjaaja lähtikin päivän kokeeseen vailla odotuksia, tavoitteena oli vain mukava yhdessä tekemisen meininki. Meillä oli kehässä kivaa, vaikka Onni keksi tälläkin kertaa omia sovelluksia liikkeisiin. Vältyimme kuitenkin nollilta ja kokeen päättyessä seisoimme korkeimmalla palkintopallilla 1-tuloksen kera.




MEJÄ 03.05.2015 Mynämäki
Sylvi (B. Kiwi):
AVO 1, 40 pistettä, 2. sija
- tuomari Marko Aaltonen, ohjaaja Anne Rannikko

Sylvi onnistui hienosti kauden ensimmäisessä jäljestämiskokeessaan! Paljon onnea!




TOKO 03.05.2015 Kirkkonummi
Onni (B. Pineapple):
VOI 2, 227 pistettä, 3. sija
- tuomari Harri Laisi, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onnin työskentely oli kautta linjan harmillisen verkkaista ja ohjaaja joutui monessa osiossa antamaan ylimääräisiä käskyjä, jotka tiputtivat pisteitä. Hyppynouto meni nollille, sillä Onni päätti hakea kapulan esteen ohittamalla.




NOWT 26.04.2015 Oripää
Sylvi (B. Kiwi):
ALO 0, 0 pistettä
- tuomari Harri Sivén, ohjaaja Anne Rannikko



TOKO 18.04.2015 Kotka
Onni (B. Pineapple):
VOI 3, 211 pistettä
- tuomari Harri Laisi, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Ruutu onnistui tänään hienosti ja kaukokäskytkin sujuivat edelliskertoja paremmin. Innostuksissaan Onni kuitenkin nollasi tunnistus- ja hyppynoudon.




Kreikan mytologia -pentue 16 vuotta
Lämpimät onnittelut 01.04.2015 syntymäpäiväänsä viettävälle Artulle (B. Asklepios), joka pentueensa ainoana tassuttelee täällä maan päällä.



Kansainvälinen näyttely 29.03.2015 Turku
Sylvi (B. Kiwi):
KÄY/H
- tuomari Tony Rainey, Irlanti

Heavily built bitch. Strong head. Good dark eye. Good ears. A little stuffy in neck. Good forechest. Good lenght of upper arm. Good depth and spring of rib. Sufficient rear angulation. Moved ok.




TOKO 21.03.2015 Kotka
Onni (B. Pineapple):
VOI 3, 194 pistettä
- tuomari Anne Nokelainen, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Lähdimme iloisin ja toiveikkain mielin kokeeseen, sillä treenit ovat sujuneet hyvin ja ongelmalliset liikkeet on saatu onnistumaan. Ennen omaa koevuoroamme teimme vielä vauhdikkaan viimeistelyn ja sitten menimme kehään.

Kehässä Onnin vire kuitenkin lässähti, ruutu ja kaukokäskyt nollautuivat taas kerran ja muissakin osioissa oli parantamisen varaa. Lienee tauon ja mietinnän paikka, sillä tilanteeseen pitää saada parannus. Huonot tulokset nakertavat myös ohjaajan motivaatiota.




Juusto-pentue 10 vuotta
Lämpimät onnittelut syntymäpäivän johdosta 17.03.2015!



Mauste-pentue 9 vuotta
Iloiset syntymäpäiväonnittelut pentuesisaruksille 16.03.2015!



TOKO 15.03.2015 Porvoo
Onni (B. Pineapple):
VOI 0, 125 pistettä
- tuomari Pernilla Tallberg, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Päivän kokeessa Onnilta puuttui tekemisen meininki ja suoritukset olivat sen mukaiset.




TOKO 14.03.2015 Lempäälä
Ruuti (B. Papaya):
ALO 1, 173 pistettä => kilpailuoikeus AVO-luokkaan
- tuomarit Juha Kurtti & Jari Salokanto, ohjaaja Elina Säteri

Onnittelut mainiosta toko-debyytistä!




Onni 4 vuotta
Paljon onnea vauhdikkaalle ja iloiselle Onni-pojallemme (B. Pineapple) syntymäpäivän johdosta 06.03.2015! Mukavaa juhlapäivää myös Onnin pentuesisaruksille!



TOKO 07.02.2015 Porvoo
Onni (B. Pineapple):
VOI 2, 228 pistettä
- tuomari Harri Laisi, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Toinen voittajaluokan koe takana. Onnin kanssa on kovasti treenattu ruutua ja myös käskysanat on vaihdettu - tänään ruutu onnistuikin hyvin. Tunnistusnouto meni valitettavasti nollille koiran nostettua ensin väärän kapulan, jonka sitten vaihtoi oikeaan. Kaukokäskyissä ja seuraamisessa oli toivomisen varaa.

Kokonaisvaikutuspisteitä antaessaan aina mukava tuomari antoi lyhyen ja ytimekkään perustelun arvostelustaan. Ohjaana arvostin kovasti palautetta, vaikka toki itsekin tiesin, mikä suorituksissamme oli mennyt pieleen. Kiitos tuomarille sekä liikkeenohjaaja Marketta Salolle!

Suunta eteenpäin ja ylöspäin!




TOKO 24.01.2015 Janakkala
Onni (B. Pineapple):
VOI 3, 209 pistettä, 3. sija
- tuomari Hannele Pörsti, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Osallistuimme pitkästä aikaa kokeeseen ja starttasimme ensimmäistä kertaa voittajaluokassa. Koe olisi voinut sujua paremminkin, mutta täytyy kuitenkin olla tyytyväinen tulokseen, sillä kynnys avo- luokasta voi-luokkaan on korkea. Onni nollasi treeneissäkin hankalaksi osoittautuneen ruudun, ohjaaja puolestaan tyri tunnistusnoudon. Onni olisi myös voinut keskittyä paremmin tehtäviin, mutta uusi ympäristö hajuineen kiinnosti turhan paljon. Liikkeet suoritettiin sekoitetussa järjestyksessä, mikä toi mukavaa vaihtelua.

Lisää treeniä ja uutta matoa koukkuun!




Agility 18.01.2015 Vantaa
Nesta (B. Pomelo):
Maxi-1, 0 pistettä, aika -13,86, LUVA, 2. sija
- tuomari Rauno Virta, ohjaaja Liina Juopperi

Maxi-1, 5 pistettä, aika -16,33, 9. sija - tuomari Rauno Virta, ohjaaja Liina Juopperi

Onnittelut tuloksista!





Alkuun