Uutiset 2016
HIRV-J 17.11.2016 Liminka
Sara (B. Coriander):
HIRV-J 1 => FI KVA-J
- tuomari Marko Lukkarinen, ohjaaja Riitta Heikkinen

10-vuotias Sara suoritti hyväksytysti hirvikoirien jäljestämiskokeen ja sai sen myötä uuden hienon valionarvon jo ennestään pitkän tittelirivistönsä jatkeeksi. Tällaista valionarvoa ei kovin monella labradorinnoutajalla olekaan, huikea suoritus seniori-ikäiseltä koiralta! Ylpeät kasvattajat onnittelevat lämpimästi taitavaa koirakkoa upeasta työskentelystä!

FI KVA-J arvoon vaaditaan kaksi hyväksyttyä tulosta vahingoittuneen hirvieläimen jäljestämiskokeesta (VAHI) ja yksi hyväksytty tulos hirvikoirien jäljestämiskokeesta (HIRV-J). Lisäksi koiralla on oltava näyttelystä vähintään laatuarvostelu H koiran täytettyä 15 kuukautta.
NOME-B 16.10.2016 Kemiönsaari
Sylvi (B. Kiwi):
ALO 3
- tuomari Timo Väisänen, ohjaaja Anne RannikkoTarmon kuulumiset 9/2016
Tarmo (Do Day's Neville): EPI (haiman vajaatoiminta)

Tarmo on pennusta lähtien kärsinyt toistuvista suolisto-ongelmista, joiden syyksi on vihdoin varmistunut haiman vajaatoiminta. EPI on autoimmuunisairaus, jossa surkastunut haima ei pysty tuottamaan elimistölle välttämättömiä ruuansulatusentsyymejä. Sairauteen ei ole parannuskeinoa. Oireita pyritään hoitamaan ja koiran vointia kohentamaan ruokavaliolla sekä aterioihin lisättävällä entsyymivalmisteella, jotkut koirat tarvitsevat myös B12-vitamiinia (kobolamiini) injektioina. Hoidon kustannukset saattavat nousta hyvin korkeiksi. Viidesosa koirista ei vastaa hoitoon, jolloin joudutaan turvautumaan eutanasiaan. - Olemme surullisia Tarmon tilanteesta.

Tarmon kasvattajia on informoitu asiasta.
NOME-B 24.09.2016 Perniö
Sylvi (B. Kiwi):
ALO 0
- tuomari Ossi Kähärä, ohjaaja Anne RannikkoTerveystulokset 9/2016
Tarmo (Do Day's Neville): Lonkat A/A, kyynärät 0/0

Kuvauksen suorittanut eläinlääkäri Per Axelson ja Kennelliiton arvostelija Annie Liman päätyivät samaan lopputulokseen. Arvostelu oli todella ripeää, sillä Tarmo kuvattiin kolme päivää sitten!
Terveystulokset 9/2016
Tarmo (Do Day's Neville): Vasen silmä terve, oikea silmä GRD

Eläinlääkäri Per Axelson havaitsi valitettavasti Tarmon oikeassa silmässä läiskämäisen muodostelman, diagnoosina oli GRD (geograafinen verkkokalvon kasvuhäiriö). GRD on perinnöllinen sairaus, jossa verkkokalvo on osittain irronnut, mikä heikentää koiran näkökykyä. Axelsonin mukaan Tarmo tulee pärjäämään sairaan silmänsä kanssa eikä sokeutumisen vaaraa ole.

Tarmoa ei tulla käyttämään jalostukseen.
Ryhmänäyttely 18.09.2016 Hyvinkää
Ruuti (B. Papaya):
KÄY/ERI-2
- tuomari Hannele Jokisilta

Maskuliininen kokonaisuus. Hyvä uroksen pää, joskin silmät voisivat olla hieman tummemmat. Riittävästi kulmautunut edestä ja takaa. Keskivahva luusto. Riittävän vahva runko, jossa sopiva pituus. Oikeanlaatuinen karva, joka ei aivan täydessä kunnossa. Hieman alas kiinnittynyt häntä. Liikkuu sivusta riittävän vetävällä askeleella, hieman kerivästi edestä.
Merenneito-pentue 9 vuotta
Iloiset syntymäpäiväonnittelut 05.09.2016!VEPE 21.08.2016 Salo
Onni (B. Pineapple):
AVO 3, 75 pistettä
- tuomari Kim Granholm, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onni on nollannut viennin kaikissa kauden kokeissaan ja lähdimmekin koepaikalle vailla sen kummempia odotuksia. Ohjaaja oli jo etukäteen päättänyt keskeyttää kokeen vientiosion mennessä pieleen. Onni kuitenkin yllätti kaikki tekemällä hienon suorituksen täysillä pisteillä.

Viimeisen osion alkaessa ohjaajan mielessä alkoi viritä pikkuruinen toivonkipinä, josko pitkään tavoiteltu ykköstulos tänään vihdoin saavutettaisiin. Toivo sammui hetkessä, sillä hukkuvan pudotessa veteen Onni vain vinkui epävarmana veneessä eikä käskyistä huolimatta lähtenyt pelastamaan. Lähetysajan ylitys nollasi tehtävän. Pettymys oli valtava.
Tarmo 1 vuotta
Koiraperheemme kuopus Tarmo (Do Day's Neville) viettää 1-vuotissyntymäpäiväänsä 21.08.2016! Tarmo on iloinen ja erittäin aktiivinen poika, joka opettelee uusia asioita sekä treenaa tulevia harrastuksia varten. Tällä hetkellä Tarmolla on enemmän intoa kuin järkeä ja keskittymiskykyä, joten kokeet saavat toistaiseksi odottaa. Mukavaa juhlapäivää vauhdikkaalle Tarmolle!Lintu-pentue 8 vuotta
Paljon onnea pentuesisaruksille syntymäpäivän johdosta 21.08.2016!VEPE 20.08.2016 Salo
Onni (B. Pineapple):
AVO - (ohjaaja keskeytti)
- tuomari Kim Granholm, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onni kieltäytyi jälleen kerran viennistä, joten ohjaaja keskeytti kokeen.
Kaikkien rotujen näyttely 13.08.2016 Raisio
Tarmo (Do Day's Neville):
JUN/ERI-2
- tuomari Tal Yaffe, Israel

Ruuti (B. Papaya):
AVO/EH-3
- tuomari Tal Yaffe, Israel

Mango (B. Mango):
KÄY/ERI-2
- tuomari Tal Yaffe, Israel

Tarmo: Strongly built male, correct body proportions. Shows good anatomy. Typical head, kind expression. Broad skull, powerful muzzle. Chest good, well-sprung barrel ribs. Straight in front, fine topline. Well angulated. Bit loose pasterns in movement. Correct body substance. Correct coat. Very active character.

Ruuti: Hyvänkokoinen koira. Ryhdikäs ja vahva, toivoisin lyhyempää runkoa. Tyypillinen pää, leveä kallo, voimakas kuono. Voisi olla tummemmat silmät. Voimakas kaula. Keskimääräinen rinnan syvyys, ei tarpeeksi pyöreät kylkikaaret. Voimakas selkälinja. Suora ja tyypillinen takaliike. Löysät välikämmenet edessä. Hyvin kulmautunut, tyypillinen saukonhäntä. Pyöreähkö olemus. Oikeanlainen musta turkki.

Kehätoimitsijan käsiala oli luvattoman huono epäselvine kirjaimineen ja lyhennyksineen! Toivomisen varaa oli myös käännöspalvelun tulkinnoissa. Kalliiden näyttelymaksujen vastineeksi pitää saada luettavissa oleva arvostelu!
VEPE 06.08.2016 Salo
Onni (B. Pineapple):
AVO 3, 73 pistettä
- tuomari Monica Lindroos, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onni teki sen taas - ei lähtenyt viemään...
MEJÄ 31.07.2016 Salo, Muurla
Sylvi (B. Kiwi):
VOI 1, 40 pistettä => FI JVA
- tuomari Sari Nuolikoski, ohjaaja Anne Rannikko

Anne ja Sylvi ovat treenanneet paljon sekä tehneet kovasti töitä saavuttaakseen tavoitteensa ja tänään ahkeruus palkittiin. Kolmannen 1-tuloksensa myötä Sylvistä leivottiin kennelimme seitsemäs jälkivalio. Sydämelliset onnittelut ylpeiltä kasvattajilta, iloitsemme kanssanne!
Kaikkien rotujen näyttely 24.07.2016 Helsinki
Tarmo (Do Day's Neville):
JUN/ERI
- tuomari Satu Ylä-Mononen

Hyvä koko ja mittasuhteet, hyvä purenta. Vahva lupaava pää. Hyvä kaula ja ylälinja. Vahva luusto. Eturinta saa vielä täyttyä. Tasapainoiset kulmaukset. Hyväasentoinen paksu häntä. Liikkuu hyvällä askelpituudella, hieman ahdas takaa. Ohuessa turkissa.
Kira 17.03.2005 - 21.07.2016
Saimme murheellisen viestin 11-vuotiaan Kiran (B. Gruyere) poismenosta. Koiralla vastikään todettu suukasvain osoittautui parantumattomaksi ja oli tullut aika päästää uskollinen ystävä lepoon. Lämmin osanottomme Evitalle ja Keijolle.Kaikkien rotujen näyttely 17.07.2016 Mäntsälä
Tarmo (Do Day's Neville):
JUN/EH-3
- tuomari Rony Doedijns, Alankomaat

Mango (B. Mango):
KÄY/EH-3
- tuomari Rony Doedijns, Alankomaat

Tarmo: Young male, very enthusiastic and needs more ring training. But when standing he has a very nice silhouette. Good head, nice dark eyes, good pigmentation. Good bite. Some loose skin around the neck. Needs to stabilize in front. Good tailset, good rear angulation. Nice coat and condition. Needs to improve in the movement.

Olimme hyvissä ajoin näyttelypaikalla saadaksemme innokkaan Tarmon ylimääräisen energian purettua ennen kehään menoa, mutta emme ikävä kyllä tässä onnistuneet. Koiran touhuilu häiritsi olennaisesti myös esittämistä, mikä näkyi arvostelussa ja palkintosijassa. Tarmon huono käytös hävetti ja nolotti.
Kaikkien rotujen näyttely 16.07.2016 Orivesi
Mango (B. Mango):
KÄY/EH
- tuomari Tuula SavolainenElsa 15 vuotta
Rakas vanhuksemme Elsa (B. One And Only) täyttää kunnioitettavat 15 vuotta 12.07.2016! Sydämelliset onnentoivotukset ihanalle koiramummollemme!

Elsa on hyväkuntoinen ja pirteä daami, joka on pysynyt terveenä ja voi ikäisekseen erinomaisesti. Mummo nukkuu paljon ja kuulo on heikentynyt, mutta näkö- ja hajuaisti toimivat hyvin ja pää on edelleen terävä kuin partaveitsi. Elsa osallistuu ulkoilulenkeille perheen muiden koirien kanssa ja pysyy hyvin nuorempien mukana. Pihalla Elsa tekee välillä iloisia juoksupyrähdyksiä. Autoon hyppäämisessä mummo tarvitsee apua, mutta portaiden kulkeminen niin ylös- kuin alaspäinkin sujuu hyvin. Ruokailuhetkien lähestyessä Elsa ilmaantuu odottamaan omaa annostaan ja päivystää muutenkin ahkerasti keittiössä ylimääräisten makupalojen toivossa.

Toivomme, että saamme vielä pitää Elsan luonamme, mutta etenemme koiravanhuksen voinnin mukaan päivä kerrallaan.
VEPE 07.07.2016 Salo
Onni (B. Pineapple):
AVO 3, 75 pistettä
- tuomari Monica Lindroos, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Oman yhdistyksemme iltakokeessa olosuhteet olivat ihanteelliset ja meillä oli kaikki onnistumisen edellytykset - tuttu ranta hyvine varusteineen, tutut toimitsijat, mukava tuomari, kannustavat treenikaverit, sopiva sää, rauhallisesti liplattava meri ja tehtävät osaava koira. Onni suoritti erinomaisesti kolme osiota, mutta viennin koira päätti jättää tekemättä kuten edellisessäkin kokeessa. Miten puuttua asiaan, joka koira treeneissä suorittaa varmasti ja hienosti mutta kokeissa ei?
Kaikkien rotujen näyttely 03.07.2016 Raasepori, Karjaa
Tarmo (Do Day's Neville):
JUN/ERI-3
- tuomari Tina Peixoto, Portugali

Onni (B. Pineapple):
KÄY/ERI-1
- tuomari Tina Peixoto, Portugali

Tarmo: Good type. Enough compact. 10 months. Strong head. A bit straight in shoulders. Should be longer neck. Good angulations behind. Enough parallel movement. A bit short coat. Lovely temperament.

Onni: Compact. Good bones for body. 5 years old. Masculine head. A bit light around eye. Good neck. Enough strong topline. Medium angulations. Bit short upperarm. Enough good coat quality. Bit open back movement.

Tarmo debytoi junioriluokassa saaden mukavan arvostelun.
MEJÄ 18.05.2016 Nokia, Tottijärvi
Sylvi (B. Kiwi):
VOI - (ohjaaja keskeytti)
- tuomari Tuija Sällylä, ohjaaja Anne Rannikko

Pitkään jatkunut sade vaikeutti tänään koiran työskentelyä. Tsemppiä seuraaviin kokeisiin!
VEPE 11.06.2016 Salo
Onni (B. Pineapple):
AVO 0, 58 pistettä
- tuomari Pasi Dunderfelt, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onnin alkukauden treenit ovat sujuneet hienosti ja vienti on joka harjoituksessa mennyt nappiin. Lähdimmekin iloisin ja varmoin mielin kokeeseen hakemaan viimeistä avo-luokan ykköstulosta. Toisin kuitenkin kävi, sillä Onni kieltäytyi viennistä ohjaajan suureksi pettymykseksi. Lisäksi voimakas sivutuuli aiheutti reiluja maalilinjan ohituksia niin Onnille kuin monelle muullekin.
Rally-toko 29.05.2016 Vantaa
Onni (B. Pineapple):
ALO hyv, 94 pistettä, RTK1 => kilpailuoikeus AVO-luokkaan
- tuomari Hannele Pirttimaa, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Tänään ohjaaja muisti kyltit ja vältyimme isoimmilta virheiltä.
Rally-toko 15.05.2016 Hollola
Onni (B. Pineapple):
ALO hyv, 87 pistettä
- tuomari Taru Leskinen, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Toinen rt-kokeemme sujui ensimmäistä paremmin. Ohjaaja möhli aiheuttaen tehtävävirheen - miten kylttisuoritusten muistaminen onkin niin hankalaa!
MEJÄ 05.05.2016 Karvia
Sylvi (B. Kiwi):
VOI 1, 42 pistettä
- tuomari Jarmo Nummijärvi, ohjaaja Anne Rannikko

Sylvin jäljestyskausi käynnistyi hienosti! Vielä yksi ykköstulos...
Labradorinnoutajien Rally-toko -mestaruus 05.05.2016 Vihti
Onni (B. Pineapple):
ALO hyv, 70 pistettä
- tuomari Hannele Pirttimaa, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Onni kaipasi toimintaa viime vuonna lopettamamme tokon tilalle ja pienen pohdinnan jälkeen päätimme kokeilla rally-tokoa. Laji oli meille entuudestaan tuntematon, joten ilmoittauduimme alkeiskurssille tutustuaksemme kouluttajan opastuksella tähän uuteen harrastukseen. Tokoon tottuneelle koiralle ja ohjaajalle laji vaikutti tehtävineen ja kyltteineen aluksi oudolta, mutta harjoittelun myötä rally-tokon salat rupesivat avautumaan. Tänään korkkasimme lajin virallisesti osallistuessamme ensimmäiseen kokeeseemme. Yhtä tehtävää lukuun ottamatta ohjaaja oli tyytyväinen rataan, mutta arvostelulomake paljasti liudan virheitä, joista isoimmat menivät ohjaajan kontolle. Meillä riittääkin treenattavaa ennen seuraavia kokeita.
MEJÄ 24.04.2016 Köyliö
Mango (B. Mango):
AVO 1, 46 pistettä, 2. sija
- tuomari Karla Sohlman, ohjaaja Arja Suomi

Koira ja ohjaaja osallistuivat elämänsä ensimmäiseen mejä-kokeeseen ja kotiin tuomisina oli heti hieno 1-tulos. Onnea menestyksekkäästä uuden lajin korkkaamisesta!
Ruutista AN:n Toko-tulokas 2015
Ruuti (B. Papaya) sai 04.04.2016 Auran Nuuskujen palkinnon, joka jaettiin vuonna 2015 tottelevaisuuskokeissa ensi kertaa startanneelle parhaiten menestyneelle noutajalle.Juusto-pentue 11 vuotta
Paljon onnea syntymäpäivän johdosta 17.03.2016!Mauste-pentue 10 vuotta
Sydämelliset onnittelut koko poppoolle 16.03.2016!Onni 5 vuotta
Kiltti ja iloinen Onni-poikamme (B. Pineapple) juhlii syntymäpäiväänsä 06.03.2016! Lämpimät onnittelut myös Onnin pentuesisaruksille!Emma 28.11.2002 - 06.02.2016
Saimme suru-uutisen 13-vuotiaan Emman (B. Flamenco) poismenosta. Vanhuuden vaivat väsyttivät koiramummon ja oli tullut aika päästää uskollinen ystävä lepoon. Nyt kaikki sisarukset Tanssi-pentueesta ovat jälleen yhdessä. Lämmin osanottomme Emman perheelle.Labradorinnoutajien erikoisnäyttely 30.01.2016 Hyvinkää
Tarmo (Do Day's Neville):
PEN
- tuomari Sergio Scarpellini, Italia

5 months, good size. Nice temperament. Good head and correct eyecolour. Nice topline and tail. Good angulations, bone and feet. Moved well.

Tarmo osallistui ensimmäistä kertaa näyttelyyn pikkupentuluokassa saaden hyvän arvostelun. Pieni mies oli hyvin innoissaan uudesta kokemuksesta ja suuresta koiramäärästä. Esiintyminenkin sujui olosuhteisiin nähden mukavasti.

Alkuun