Uutiset 2018
Tarmon kuulumiset 10/2018
Karu herätys aamuyöllä 10.10.2018 - Tarmo (Do Day's Neville) oli saanut toisen epilepsiakohtauksensa, joka oli hyvin samantyylinen kuin ensimmäinen kohtaus 03.08.2018.Ryhmänäyttely 06.10.2018 Hämeenlinna
Martta (B. Starling):
VET/ERI-1, SA, PN-4, VSP-veteraani
- tuomari Iren Naarits, Viro

Lovely type. Correct proportions. Excellent condition for her age. Excellent head and expression. Good neck and topline. Well balanced angulations front and rear. Moves loose in front. Excellent side gale for her age. Excellent temperament.
Ryhmänäyttely 09.09.2018 Parainen
Mango (B. Mango):
AVO/ERI-1, SA, PN-3
- tuomari Zorica Blomqvist, Ruotsi

Väl utvecklad. Bra presenterad. Vackert typiskt huvud med charmigt uttryck. Stark nacke och kropp. Goda vinklar. Bra i rörelse. Bra temperament.
Merenneito-pentue 11 vuotta
Paljon onnea syntymäpäivän johdosta 05.09.2018!Kaikkien rotujen näyttely 01.09.2018 Helsinki
Sylvi (B. Kiwi):
KÄY/ERI-2, SA
- tuomari Riitta Liisa Lehtonen

Sopusuhtainen narttu, jolla hyvä pää. Hieman leuan alla löysää nahkaa. Erinomainen selkä ja hännän kiinnitys. Kokoon nähden sopiva luuston vahvuus. Liikkuu hieman ahtaasti takaa, muuten hyvin. Hyvä karva. Vilkas ja ystävällinen luonne. Erittäin hyväkuntoinen ja lihaksikas.
Tarmo 3 vuotta
Pahnanpohjimmaisemme Tarmo (Do Day's Neville) viettää syntymäpäiväänsä 21.08.2018! Juhlimme Tarmoa mukavan yhdessäolon merkeissä.Lintu-pentue 10 vuotta
Paljon onnea pentuesisaruksille syntymäpäivän johdosta 21.08.2018!Raffe 17.03.2005 - 14.08.2018
Saimme suruviestin 13-vuotiaan Raffen (B. Roquefort) poismenosta. Koiralla alkukesästä todettu suukasvain rupesi oireilemaan ja uskollinen ystävä sai nukkua pois omalla kotipihallaan perheensä ympäröimänä. Lämmin osanottomme Arjalle ja Tonille, jotka antoivat Raffelle hyvän kodin ja onnellisen elämän.Tarmon kuulumiset 8/2018
Tarmo (Do Day's Neville): Epilepsia

Aamuyöllä 3.8. heräsimme outoihin ääniin ja havaitsimme, että Tarmolla oli raju epilepsiakohtaus. Koira huusi silmät päässä muljahdellen ja kouristeli koko ruumis nytkähdellen. Suusta valui valkoista vaahtoa, pissat ja kakat olivat tulleet alle. Kohtaus kesti useita minuutteja. Kohtauksen loputtua Tarmo oli sekaisin ja aggressiivinen, ei tiennyt missä oli eikä tunnistanut meitä. Jonkin aikaa odoteltuamme Tarmo tokeni ja rauhoittui sekä pääsi taas jaloilleen. Veimme hihnassa koiran suihkuun sekä rupesimme luuttuamaan lattioita. Viileässä yöilmassa oleskelu teki koiralle hyvää ja omalle pedilleen päästyään Tarmo nukahti.

Vastaanotolla 8.8. eläinlääkäri tutki Tarmon ja koirasta otettiin veri- ja virtsanäytteitä muiden sairauksien poissulkemiseksi. Muita selityksiä tai syitä kohtaukselle ei kuitenkaan löytynyt, joten diagnoosina oli epilepsia. Kohtaus oli Tarmon ensimmäinen ja eläinlääkärin kanssa keskusteltuamme päädyimme toistaiseksi jäämään seurantalinjalle. Tulevaisuus näyttää miten sairaus käyttäytyy ja lääkitys aloitetaan tilanteen niin vaatiessa.

Epilepsia on koirien yleisin neurologinen sairaus, joka aiheutuu aivojen sähköisen toiminnan häiriöistä. Kohtausten laatu ja kesto saattavat vaihdella. Kohtauksen pitkittyminen tai useat toisiaan seuraavat kohtaukset ovat hengenvaarallisia ja vaativat välitöntä eläinlääkärin apua. Epilepsiaa ei voi parantaa, mutta sen oireita voidaan lieventää lääkityksellä, joka on elinikäinen. Lääkitys aloitetaan mikäli kohtauksia esiintyy tihenevästi ja ne ovat rajuja. Lääkityksellä on sivuvaikutuksia ja laboratoriotutkimusten avulla seurataan sekä veren lääkeainepitoisuutta että maksa-arvoja. Kaikki koirat eivät vastaa lääkehoitoon, jolloin joudutaan turvautumaan eutanasiaan. Epilepsia on periytyvä sairaus.

Olemme surullisia iloisen ja ystävällisen Tarmon puolesta - koirapojan elämä tuntuu koostuvan vain vaikeuksista ja vakavista sairauksista.

Tarmon kasvattajia ja Labradorikerhon jalostustoimikuntaa on informoitu asiasta.
VEPE 27.06.2018 Rusko
Sylvi (B. Kiwi):
SOVE 1, 74 pistettä => kilpailuoikeus ALO-luokkaan
- tuomari Monica Lindroos, ohjaaja Anne Rannikko

Koirakko debytoi uudessa lajissa, paljon onnea!
Rally-toko 27.05.2018 Ylöjärvi
Mango (B. Mango):
ALO hyv, 92 pistettä, RTK1 => kilpailuoikeus AVO-luokkaan
- tuomari Taru Leskinen, ohjaaja Arja SuomiRally-toko 20.05.2018 Valkeakoski
Mango (B. Mango):
ALO hyv, 74 pistettä
- tuomari Taru Leskinen, ohjaaja Arja SuomiLuonnetesti 19.05.2018 Holloa
Tarmo (Do Day's Neville):
+80 pistettä
- tuomarit Auli Kiminki & Mia Möller, ohjaaja Kim Lindén

Kaikki koiramme ovat käyneet luonnetestissä ja tänään oli Tarmon vuoro osallistua. Tuomarien kommenteista ilmeni seuraavaa: "Tällaisella luonteella varustettu koira on hyvin hankala kouluttaa, koska häiritsevän ylivilkkautensa vuoksi koira ei kykene keskittymään tehtäviin. Omistaja voi miettiä, kuinka paljon aikaa kannattaa laittaa treenaamiseen, joka ei välttämättä johda mihinkään."

Muuten niin iloisen ja yställisen Tarmon vaikeudet ovat jo pitkään olleet tiedossamme, joten tulos ei ollut yllätys.
Nose Work -hajutesti 28.04.2018 Raasepori
Tarmo (Do Day's Neville):
1. luokan hajutesti hyväksytty => kilpailuoikeus 1. luokan kokeeseen
- testaaja Nina Sokolow, ohjaaja Kim LindénRally-toko 14.04.2018 Jomala
Ruuti (B. Papaya):
AVO hyv, 96 pistettä, RTK2, 1. sija => kilpailuoikeus VOI-luokkaan
- tuomari Jaana Karppinen, ohjaaja Elina Säteri

Onnittelut kovassa kisakunnossa olevalle koirakolle!
Rally-toko 14.04.2018 Jomala
Ruuti (B. Papaya):
AVO hyv, 74 pistettä, TP
- tuomari Jaana Karppinen, ohjaaja Elina SäteriRally-toko 18.03.2018 Lieto
Ruuti (B. Papaya):
AVO hyv, 98 pistettä, 1. sija
- tuomari Anna Klingenberg, ohjaaja Elina Säteri

Aamupäivän hienosti sujuneen kokeen ja sitä seuranneen 5 tunnin odotuksen jälkeen koirakko debytoi vielä avo-luokassa päätyen korkeimmalle palkintopallille! Sydämelliset onnittelut pitkäksi venähtäneen koepäivän upeista saavutuksista!
Rally-toko 18.03.2018 Lieto
Ruuti (B. Papaya):
ALO hyv, 98 pistettä, RTK1 => kilpailuoikeus AVO-luokkaan
- tuomari Pia Heikkinen, ohjaaja Elina SäteriMölli Nose Work -hajutesti 18.03.2018 Helsinki
Tarmo (Do Day's Neville):
1. luokan hajutesti hyväksytty
- testaaja Laura Tikka, ohjaaja Susanne Sundman-Lindén

Energinen Tarmo viihtyy nenänkäyttöpuuhissa ja alkuvuodesta aloitimme koiran kanssa uuden hauskan ja mielenkiintoisen harrastuksen, hajutyöskentelyn. Nose work on laji, joka kasvattaa koko ajan suosiotaan. Lajin harrastajilla on oma yhdistys, joka järjestää erilaisten tapahtumien lisäksi myös kokeita. Olemmekin liittyneet yhdistyksen jäseniksi, jolloin mm. saamme tulevaisuudessa koetulokset virallisesti rekisteröidyksi. Suomessa nose work ei ole Kennelliiton alainen laji kuten Ruotsissa.

Alkeiskurssin ja ahkeran treenaamisen jälkeen Tarmo osallistui tänään epäviralliseen hajutestiin, jonka koira suoritti hienosti huolimatta viime hetken ohjaajan vaihdoksesta.
Juusto-pentue 13 vuotta
Paljon onnea Raffelle (B. Roquefort), joka viettää syntymäpäiväänsä 17.03.2018. Raffe on pentueestaan viimeinen, joka vielä tassuttelee täällä maan päällä.Mauste-pentue 12 vuotta
Lämpimät onnittelut syntymäpäivän johdosta 16.03.2018!Onni 7 vuotta
Paljon onnea kiltille ja ystävälliselle Onnillemme (B. Pineapple), joka viettää syntymäpäiväänsä 06.03.2018! Toivotamme iloista juhlaa myös Onnin pentuesisaruksille!Rally-toko 24.02.2018 Raasepori
Ruuti (B. Papaya):
ALO hyv, 99 pistettä, 2. sija
- tuomari Anna Klingenberg, ohjaaja Elina Säteri

Ruuti ja Elina piipahtivat usean vuoden tauon jälkeen kokeessa hienoin tuloksin!

Alkuun