Uutiset 2019
MEJÄ 27.10.2019 Kronberg Hegn, Tanska
Sylvi (B. Kiwi):
Vildtsporprøve championatklassen 3. palkinto
- tuomari Ib Larsen, ohjaaja Anne Rannikko

En flot utholden prestation af hunden. Føreren bør støtte hunden mere.

Anne ja Sylvi osallistuivat ahkeran treenaamisen jälkeen Tanskan mejä-kokeeseen saavuttaen hienosti palkintosijan. Tanskan koe eroaa omasta kokeestamme monessa suhteessa ollen paljon monimutkaisempi ja vaikeampi. Tuomari kehui kovasti Sylvin suoritusta.
Merenneito-pentue 12 vuotta
Iloiset syntymäpäiväonnittelut 05.09.2019!Tarmo 4 vuotta
Koiraperheemme kuopus, aina iloinen Tarmo (Do Day's Neville), viettää syntymäpäiväänsä 21.08.2019. Toivotamme sankarille mukavaa juhlapäivää maistuvan kakun kera!Lintu-pentue 11 vuotta
Onnittelut pentuesisaruksille syntymäpäivän johdosta 21.08.2019!Mango 06.03.2011 - 01.08.2019
Saimme suru-uutisen 8-vuotiaan Mangon (B. Mango) maallisen taipaleen päättymisestä. Koiralla viime vuonna todettu selän alaosan spondyloosi rupesi oireilemaan niin voimakkaasti, että oli tullut aika päästää uskollinen ystävä lepoon. Lämmin osanottomme Arjalle ja kiitos, kun annoit Mangolle rakastavan kodin ja pidit koirasta hyvää huolta koko sen elämän ajan.Onnin kuulumiset 5/2019
Alkukeväästä Onni (B. Pineapple) rupesi ontumaan etupäätään, ontuminen ilmeni lähinnä ravissa. Pidimme koiran levossa ja aloitimme tulehduskipulääkkeen, jota meillä on aina kotona Onnin varalle, sillä koira on osoittautunut hyvin tapaturma-alttiiksi. Tällä kertaa kotikonstit eivät auttaneet ja ontumisen jatkuessa käännyimme ortopediaan perehtyneen eläinlääkärin puoleen.

Aluksi Onnilla epäiltiin lihasperäistä vammaa. Lepoa jatkettiin, tulehduskipulääke vaihdettiin toiseen valmisteeseen ja koira kävi fysioterapeutilla, mutta tilanne ei parantunut. Menimme uudelleen vastaanotolle ja nyt koira kuvattiin, jolloin röntgen paljasti huonot uutiset. Onnin vasemmassa kyynärnivelessä oli pitkälle edennyt nivelrikko ja kaularangassa sekä selkärangan lanne-ristiluun alueella todettiin lähes täydellinen spondyloosi eli nikamien silloittuminen yhteen. Eläinlääkärin mukaan kaikki em. muutokset johtuivat ikääntymisen aiheuttamasta rappeutumisesta.

Löydösten määrä ja vakavuus yllättivät meidät täydellisesti, sillä Onni ei ole sen kummemmin oireillut muutamaa lyhyttä ohimenevää ontumisjaksoa lukuun ottamatta. Onnin Mango-sisko (B. Mango), jolla todettiin viime vuonna selän alaosan spondyloosi, on puolestaan ajoittain oireillut voimakkaasti. Onneksi siskon vointi on tällä hetkellä hyvä.

Nyt Onnilla on uusi vahva kipulääkitys, jonka toivomme lievittävän oireita ja vähentävän ontumista. Nivelravinteiden antoa jatketaan suuremmalla annoksella ja kyynärpäätä hoidetaan laserlaitteella, joka meillä on kotona. Rauhallinen ulkoilutus tapahtuu valjaissa ja nivelten liikkuvuutta pyritään pitämään yllä sopivilla harjoitteilla. Onnin vointia seurataan eläinlääkärin ja fysioterapeutin toimesta.

Onni kärsii jo ennestään atopiasta, joka ilmenee jatkuvaa lääkitystä ja paikallishoitoja vaativana furunkuloosina sekä korvatulehduksina. Yhden koiran osalle tämä vaiva olisi riittänyt. Lähikuukaudet näyttävät, miten Onni tulee selviämään uusien lisäsairauksiensa kanssa.
Mauste-pentue 13 vuotta
Sydämelliset onnittelut pentuesisaruksille syntymäpäivän johdosta 16.03.2019!Onni 8 vuotta
Paljon onnea iloiselle ja ystävälliselle Onni-pojallemme (B. Pineapple) syntymäpäivän johdosta 06.03.2019! Mukavaa juhlapäivää myös Onnin pentuesisaruksille!Kansainvälinen näyttely 20.01.2019 Turku
Sylvi (B. Kiwi):
KÄY/ERI-3
- tuomari Philippe Lammens, Ranska

Martta (B. Starling):
VET/ERI-1, VSP-veteraani
- tuomari Philippe Lammens, Ranska

Sylvi: Good type. Not in condition today. Nice head and expression. Lovely neck, topline and tail set. Good front and back angulations. Nice deep body. Not in super coat today. Moved well.

Martta: Still in good condition. Good head and expression. Nice neck, topline and tail set. Well angulated front and back. Nice deep body. Excellent coat, bone and feet. Moves well.

Alkuun